Over mij

Ik ben Caroline Baggen

Bouwjaar 1974 | getrouwd met Richard | moeder van Juliette | gek op (bijna) alle muziek | plichtsgetrouw sportschoolbezoeker | elke dag een feestje

Zoek de taalfout

Ik herinner me dat mijn vader mij als kind soms een pagina van de krant gaf, met daarbij de opdracht “Zoek de taalfout.” Misschien heeft dat er wel voor gezorgd dat ik altijd kritisch lees. Als kind was ik al graag bezig met taal en met tekst. Ik schreef verhalen, dagboeken en ellenlange al dan niet verstuurde brieven. Door mijn (semi) tweetalige opvoeding was ik steeds alert op overeenkomsten tussen verschillende talen. Taal was een soort speelgoed met eindeloze combinatiemogelijkheden.

Gevraagd en ongevraagd hanteer ik de correctiepen

Na de lerarenopleiding Duits bleek voor de klas staan niet mijn roeping. Ik werkte vervolgens jarenlang als coach en trainer voor langdurig werklozen en als juridisch secretaresse op de Duitse afdeling van grotere advocatenkantoren. Toen onze dochter klein was, ben ik mijn man gaan ondersteunen in zijn eigen advocatenkantoor. In mijn verschillende banen heb ik steeds het talige werk opgezocht. Gevraagd en ongevraagd (heel irritant, ik weet het) hanteer ik de correctiepen. Ook privé hebben mensen mij altijd weten te vinden voor het nakijken van sollicitatiebrieven, scripties, folders en websites. Gaandeweg kwam ik tot het besef dat mijn liefde en talent voor taal niet vanzelfsprekend is. Een paar jaar geleden volgde ik daarom een opleiding bij Van der Hilst Communicatie, waarna ik als communicatiemedewerker aan de slag ging. Door corona aan het denken gezet, besloot ik in 2021 het heft in eigen hand te nemen. Ik hoefde eigenlijk alleen maar het pad te volgen dat ik al lang was ingeslagen. Zo werd De Teksteres geboren.

Naast De Teksteres en Advocatenkantoor Baggen werk ik als bestuursondersteuner voor Vice Versa Gelderland (netwerk van ondernemende vrouwen) en versterk ik het communicatieteam van Holland Harmony (overkoepelende korenorganisatie).

Scroll to Top