Redigeren en corrigeren

Jij hebt passie voor je vak en weet zelf het beste wat je wilt vertellen. Alleen nog even de spellingcontrole er overheen en klaar is Kees! Of toch niet?

Nadat je de inhoud van jouw tekst hebt verzameld, er een mooi verhaal van hebt gemaakt en alle rode golflijntjes in Word hebt gecontroleerd, valt er nog heel wat winst te behalen. Jargon of onnodig complexe zinsconstructies kunnen ervoor zorgen dat je lezers afhaken. Taalfouten kunnen je boodschap vertroebelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Zonder iets aan de inhoud van jouw tekst te veranderen zorg ik dat jouw boodschap duidelijk overkomt. Ik maak jouw tekst taalkundig in orde door spelling, grammatica, interpunctie en schrijffouten te corrigeren. De tekst wordt prettig leesbaar met een duidelijke en consistente stijl. Zo komt jouw verhaal beter over het voetlicht.

Wel & Niet

Dit doe ik

Dit doe ik niet

Hoe werkt De Teksteres?

Eerst bespreken we jouw verwachtingen. Wil je een globale check of een superkritische blik? Wil je dat ik het taalgebruik aanpas voor jouw doelgroep? Mag ik inkorten? Of wil je alleen een spelling- en grammatica-check? Vooraf beoordeel ik de tekst, zodat ik kan aangeven wat mijn toegevoegde waarde zal zijn. Ik maak een inschatting van mijn tijdsbesteding en van het prijskaartje. We spreken een termijn af, zodat je precies weet wanneer je de aangepaste teksten kunt verwachten. Dan ga ik voor je aan de slag. Als alles klaar is stuur ik je de nieuwe versie van jouw tekst. Als je wilt, houd ik mijn aanpassingen precies bij. In elk geval ontvang je een overzicht met bijzonderheden, smaakkwesties, twijfelpunten (bijvoorbeeld als het om vakkennis gaat) en bijvoorbeeld terugkerende fouten. Zo weet je waar je in de toekomst zelf op kunt letten. Hoewel je natuurlijk ook gewoon weer De Teksteres kunt inschakelen.

Eerdere redigeeropdrachten

Scroll naar boven